Brandvertragende overall

Een brandvertragende overall is bedoeld voor werknemers met een beroep waarbij men blootgesteld wordt aan hitte, vlammen en spatgevaar. Vaak wordt de brandvertragende overall gedragen in de industriƫle beroepen.

Een brandvertragende overall moet voldoen aan Europese normeringen.

De algemene vereisten EN 340:2003 en bescherming tegen hitte en vlammen EN ISO 11612. Een brandvertragende overall moet comfort bieden, duurzaam zijn, niet schadelijk zijn voor de gezondheid van de drager, een juiste pasvorm en maatvoering hebben en de manier van onderhoud moet gecommuniceerd staan. Daarnaast heeft het materiaal een aantal testen doorlopen waarna de resultaten worden weergegeven door de letters A t/m F. De letters staan voor de weerbaarheid tegen verschillende vormen van hitte. Staat een letter niet vermeld in de brandvertragende overall, dan is deze niet bestand tegen deze vorm van hitte.

Het uiterlijk van een brandvertragende overall kenmerkt zich door de reflecterende strepen en biezen, vaak rond de pijpen, mouwen en schouders.

De verschillende uitvoeringen van brandwerende overalls bieden steekzakken, achterzakken, duimstokzak, beenzak met klep, knievakken voor kniekussens, opgestikte borstzakken, contrasterende stiksels en een verdekte 2-weg ritssluiting aan de voorzijde.